Skip to content

Burn-out

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een bewuste keuze van ons onbewuste brein. Er ontstaat een disbalans tussen je lichaam en je mind, waardoor er blokkades ontstaan. Deze blokkades hopen zich steeds meer op totdat het echt te veel wordt. Vanaf dit moment geeft jouw onbewuste brein een signaal af naar je bewuste brein; het gaat saboteren. En het laat je lichaam op de rem trappen. Het is letterlijk te veel geworden.

Burn-out

Een burn-out ontstaat wanneer er een overbelasting is op je immuunsysteem doordat je lichaam het stresshormoon cortisol te veel aanmaakt. En voor een te lange periode. Een gevolg hiervan is dat je lichaam minder melatonine aanmaakt. Dit hebben we nodig om goed te kunnen slapen. Gevolg dus: slechter slapen. Slaap hebben we hard nodig om onze batterij weer op te laden en te herstellen van alles. Lukt dit niet meer dan put je alle organen uit met veel klachten als gevolg.

Vaak weet je wel wat je moet veranderen: minder stress, beter slapen, gezonder eten, meer bewegen.
Maar het ook echt doen! Patronen doorbreken. Hulp hierbij. Dat is soms lastig. Vraag om hulp! Samen kunnen wij een verandering aanbrengen. Met kleine stapjes al.

Een nieuwe leefstijl! Laat mij je hierbij helpen!