Skip to content

Coach model

Coach model

Eigen regie

Neem zelf verantwoordelijkheid voor je eigen kwaliteit van leven en levensgeluk. Stel eigen doelen waar je warm voor loopt en stel prioriteiten hierin. Bereik ook daadwerkelijk deze doelen. Dit vormt het uitgangspunt voor een duurzame gedragsverandering.

Coach model

SQ

Weet jij waarvoor je ’s morgens wakker wilt worden? Heb je doelen die je wilt bereiken? Wat vind je belangrijk? Hoe gelukkig ben je? Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat inspireert jou? Als je dit weet dan kan je je leven een betere richting geven. Al jouw ervaringen hebben hier een invloed op. Positief of negatief. Het is belangrijk om af en toe te ontspannen en iets te doen dat jij leuk vindt. Tijd voor jezelf te nemen. En even stil staan bij jouw gevoel want dit geeft je duidelijkheid over wat JIJ wil. Dit is lastig. Even niets doen, ontspannen en naar je gevoel luisteren en vanuit hier handelen.

Coach model

IQ

Vaak willen we iets bereiken maar hebben we te maken met belemmerende gedachten over onszelf. Ik kan het toch niet. Het lukt mij toch niet. Je hebt overtuigingen van jezelf waarbij er altijd beren op de weg zijn. Dit zorgt ervoor dat patronen niet doorbroken worden. Je kan leren hiermee om te gaan en positiever naar jezelf te kijken. Want jij hebt wel de veerkracht om dit te veranderen. En jij kan ook lekker in je vel zitten. Jij mag ook gelukkig zijn.

Coach model

EQ

Familie, goede vrienden en voldoende sociale contacten hebben een positieve invloed op je gezondheid. De verbinding met anderen en het onderhouden van sociale contacten zorgen ervoor dat je goed in je vel zit en je lekker voelt. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Soms ben je onzeker. Vind je het lastig om voor jezelf op te komen. Ben je snel emotioneel en schaam je je hier voor. Vind je het lastig om emoties te uiten. Ook op je werk kan je hier problemen in ondervinden. Voel je je daar niet op je gemak. Je kan leren je bewust te worden van jouw emoties en die van anderen en hoe je hier effectief mee omgaat. Dit geeft je meer zelfvertrouwen.

FQ

FQ

• Voeding
Klachten zoals moe en lusteloosheid of gebrek aan energie komen veel voor. Vaak speelt een tekort en/of teveel aan bepaalde voedingsstoffen een belangrijke rol bij het ontstaan van ziektes. De oorzaken daarvan zijn meestal te vinden in onze voeding en leefstijl

• Beweging
Een gezonde en actieve leefstijl draagt bij aan het gezond ouder worden. Voldoende lichaamsbeweging houdt je hart en bloedvaten gezond. Je ervaart minder pijnklachten zoals bijvoorbeeld bij PMS en tijdens je menstruatie. Het heeft een positief effect op overgangsklachten en houdt je botten en spieren gezond, zeker bij het ouder worden.
Bewegen verbetert je spijsvertering en heeft een positief effect op je hersenen en geheugen, je brein wordt er dus blij van. Laat mij je enthousiasmeren om te gaan bewegen. Dit kan zijn wandelen, fietsen, maar ook de huis tuin en keuken bewegingen voldoen als snel. Kleine stapjes.

• Ontspanning
Stress is voor iedereen een bekend verschijnsel maar als dit chronische stress is heeft dit onder andere gevolgen voor je bloedsuikerspiegel, je immuunsysteem en hart en vaten. Maar ook je zin in bewegen, concentratie, humeur wordt door chronische stress beïnvloed. Een goede mentale balans is van groot belang voor een goede gezondheid. Dit kan ook jij realiseren met de juiste hulp en advies.

• Slapen
We weten allemaal dat slapen heel belangrijk is. Maar helaas lukt dit niet altijd zoals wij graag willen. Als we niet aan het benodigd aantal uren komen, dan kan dit voor verschillende klachten zorgen; prikkelbaarheid, futloos wakker worden, lichamelijk niet herstellen. Maar ook worden stofjes niet aangemaakt waardoor je een continue hongergevoel ervaart en het niet lukt om van de suikers af te blijven. Onze voeding en leefstijl beïnvloeden ons slaapgedrag. Dit is het eerste waarin ik je kan adviseren.

Wil jij een vrijblijvend kennismakingsgesprek of intake gesprek? Herken jij jezelf in een van bovenstaande punten en wil je hier een verandering in aanbrengen? Laat mij je hierbij helpen. Samen!